Laat spanning los

Het lichaam in balans met energetische therapie en therapeutische massage

In de praktijk wordt gewerkt met de Inbalance-methodiek. Massagetherapie is een onderdeel van deze techniek. Zoals al uitgelegd, is het lichaam in de basis een energiesysteem. In dit systeem kunnen blokkades ontstaan. Deze blokkades ontstaan door stress, onverwerkte emoties, beperkende gedachtenpatronen en trauma's, maar ook door jezelf te veel druk op te leggen en steeds maar door te gaan.

Het steeds maar doorgaan met rennen van hot naar her en eisen van onszelf dat alles op rolletjes loopt, zowel zakelijk als privé, put ons lichamelijk en geestelijk uit waardoor er blokkades in het energiesysteem kunnen ontstaan. Deze blokkades kunnen we gaan ervaren als pijnklachten, vermoeidheid, onrustige gevoelens, het "niet lekker in je vel zitten", het zijn vaak allerlei vage klachten zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak.

Het leven en ons lichaam

"Ontspanning is noodzakelijk voor ons herstel"

 

Ontspanning is noodzakelijk voor een goede werking van ons zelfhelend vermogen en ons immuunsysteem. Een goed zelfhelend vermogen zorgt voor een goed verlopende opbouw en herstel van het lichaam. Een goed werkend immuunsysteem helpt ons lichaam te beschermen tegen ziektes.

 

Ons lichaam is sterk en flexibel en daardoor in staat om heel lang stressvolle periodes op te vangen. Toch kan het voorkomen dat het lichaam het niet meer volhoudt. Door voortdurende spanning ontwikkelen we klachten.

Enkele symptomen van stress zijn onder meer het ontwikkelen van pijnklachten. Vaak gaat het hierbij om pijnlijke spieren in de nek en onderrug. Enkele andere symptomen zijn: met stress naar bed gaan en niet kunnen slapen, het vaak koud hebben of snel geïrriteerd raken, prikkelbaar en emotioneel zijn, vaker grieperig zijn en/of vatbaarder voor bacteriële infecties, ook klachten aan de maag en darmen komen vaak voor.

 

Massagetherapie is de ideale methode om het lichaam tot rust te laten komen. Zo kan het zichzelf herstellen en voel jij je zoals je je wilt voelen: gezond, sterk, fit en vitaal.

5 natuurgerichte principes

Massagetherapie

Klachten ontstaan niet zomaar van de een op de andere dag. Er gaat altijd voor een langere periode een onbalans tussen belasting en belastbaarheid aan vooraf. Onbalans kan diverse oorzaken hebben. Misschien heb je te hard gesport, te zwaar werk verricht of sta je onder spanning door drukte in je privéleven. Ook onverwerkte emoties kunnen voor problemen zorgen. Door de stress neemt de belastbaarheid van je lichaam af. Het gevolg is dat je klachten krijgt van werkzaamheden of gebeurtenissen die je normaal goed aankan.

De verschillende behandelingen

Met massagetherapie werken we doelgericht aan jouw herstel. Het is tevens een ideale therapievorm om klachten aan het bewegingsapparaat te verhelpen. Naast de massage werk ik met aanvullende technieken die helpen emoties te ontladen en je leert nieuwe, gezonde gedachten aan die bijdragen aan je herstel.

Neem contact op voor een massage in Dordrecht